OCP Kurulum Mode' ları hakkında bilgiler.


OpenShift Container Platform kurulum programı, bir cluster dağıtmak için dört yöntem sunar ve bunlar aşağıdaki listede detaylandırılmıştır:

Interactive: İnternet'e bağlı ağlar için web tabanlı Yardımcı Kurulum Aracı ile bir cluster dağıtabilirsiniz. Assisted Installer, OpenShift Container Platform'u kurmanın en kolay yoludur, akıllı varsayılanlar sağlar ve küme kurulmadan önce ön kontrol doğrulamalarını gerçekleştirir. Ayrıca, otomasyon ve ileri düzey yapılandırma senaryoları için bir RESTful API sağlar.

Local Agent-based: İnternet bağlantısız ortamlar veya kısıtlı ağlar için Ajan Tabanlı Kurulum Aracı ile yerel olarak bir cluster dağıtabilirsiniz. Yardımcı Kurulum Aracının birçok faydasını sağlar, ancak önce Ajan Tabanlı Kurulum Aracını indirip yapılandırmanız gerekir. Yapılandırma komut satırı arayüzü ile yapılır. Bu yaklaşım bağlantısız ortamlar için idealdir.

Automated: Kurulum programı tarafından sağlanan altyapı üzerinde bir cluster dağıtabilirsiniz. Kurulum programı, her cluster ana bilgisayarının temel kart yönetim denetleyicisini (BMC) kullanarak sağlama yapar. Bağlantılı veya bağlantısız ortamlarda kümeler dağıtabilirsiniz.

Full control: Hazırladığınız ve bakımını yaptığınız altyapı üzerinde bir cluster dağıtabilirsiniz, bu maksimum özelleştirme sağlar. Bağlantılı veya bağlantısız ortamlarda clusterler dağıtabilirsiniz.

Her yöntem aşağıdaki özelliklere sahip bir küme dağıtır:

Varsayılan olarak mevcut, tek hata noktası olmayan yüksek erişilebilir altyapı.
Yöneticiler, hangi güncellemelerin ne zaman uygulanacağını kontrol edebilir.


Daha yeni Daha eski